UKRATKO O OFSET TEHNICI

Ofset štampa je tehnika u kojoj se boja prenosi sa ploče direkto na gumu a zatim na štamparski papir (kunsdruk, ofsetni, muflon, etiketni ili spec. vrste papira).

Ofset štampa kao sofisticirani proces u kome zajedno rade čovek i mašina predstavlja sam vrhunac štamparstva. U samom procesu koriste se četri osnovne boje: crna, plava, crvena i žuta. Ove boje se štampaju u vrlo malim rasteskim tačkama nevidljivim golim okom, sama pravilnost i pozicija rasterske tačke u odnosu na susednu kreira iluziju druge boje. Na osovu toga se kaže da iz 4 osnovne boje nastaje većina drugih boja, naravo postoje i boje koje se ne mogu dobiti iz 4 osnovne, tako da postoji i paleta sa specijalnim bojama

Ofset stampa je najrasprostranjeniji vid štampe kako kod nas tako i u svetu. Uglavnom se koristi za štampu srednjih i većih tiraža.

Ofset štampa je idealna za veće tiraže jer pruža odličan odnos kvaliteta i cene finalnog proizvoda. Zbog specifičnosti svakog posla zatražite nam ponudu, a mi ćemo Vas u najkraćem vremenskom roku kontaktirati sa okvirnom cenom.

Pripremu za štampu možete doneti lično ili je poslati putem naše e-mail adrese.Na kvalitet štampe utiču mnogi faktori, i to je glavni razlog zbog kojeg mi ulažemo velike napore pri izboru najboljih i najkvalitetnijih materijala u štampi, kao što su papir, ploče, hemija, obuka zaposlenih i stalna i redovna kalibracija i kontrola kompletnog procesa od pripreme do štampe.

Trenutno štamparija raspolaže sa sledećim štamparskim mašinama:

- Perla B2 (jednobojna)
- Ryobi 520 kompac
- Heidelberg cilindar B/2.
 
   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
   

Štamparija raspolaže i kompletnim sistemom grafičke dorade (plastifikacija, savijanje, klamovanje, štancovanje ...)

Mašinski park štamparije završava brzo i kvalitetno štampu tabaka u ofset tehnologiji. Kvalitet štampe se ogleda u kvalitetu mašina nanosa boje i kvaliteta otiska.

Štamparija postoji 20 godina, bavi se ofset stampom i akcenat nam je na hromokartonskoj ambalazi. Posedujemo opremu za kompletan proces izrade iste.


Prepustite posao profesionalcima.